Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Padoek gevelbekleding

Padoek oogt warm en toch modern. Door zijn vormvastheid is het een uitgelezen materiaal voor het bekleden van een gevel. Een padoek gevelbekleding vergrijst op natuurlijke wijze, waardoor het een unieke uitstraling krijgt.

 

 

Padoek hout voor buiten: kenmerken en eigenschappen

Padoek is een duurzame hardhout uit Midden – en West-Afrika. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Padouk is oranje-rood van kleur. Door het natuurlijke vergrijzingsproces verandert enkele weken na de plaatsing van kleur. Een gevelbekleding in padoek is erg stabiel. Het hout vervormt niet en werkt nauwelijks. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te bewerken. Ze hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar. Bovendien zijn ze ook erg betaalbaar.

 

 

Vergrijzingsproces

Zoals vaak het geval bij houten gevelbekleding, vergrijst ook padoek op natuurlijke wijze. Hoe snel de vergrijzing plaats vindt, is afhankelijk van de hoeveelheid uv-stralen. Een padoek-gevel aan de zuidkant vergrijst sneller dan aan de noordkant. In het begin is padoek oranje-rood qua kleur. Na een kleine drie weken wordt het bruin. Binnen het jaar is de gevel vergrijsd. Het vergrijzingsproces heeft geen invloed op de technische eigenschappen van het hout.

 

 

Padoek gevelbekleding prijs

De gemiddelde prijs per vierkante meter (inclusief btw, exclusief plaatsing) bedraagt tussen de € 75 en de € 120. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van de dikte van de planken en de plaatsing. Een professionele plaatsing verdient wel de voorkeur. Een vakman kent tenslotte de truken van de foor.

 

padoek gevel moderne woning

 

Onderhoud & levensduur

Een padoek gevel behoeft geen speciaal onderhoud. Deze duurzame houtsoort zal onder invloed van uv-stralen langzaamaan vergrijzen. Na de vergrijzing heeft het helemaal geen onderhoudsbehandeling meer nodig. Het vergrijzingsproces tegengaan kan enkel als het gekleurd afgewerkt wordt. De levensduur van padoek bedraagt ongeveer 25 jaar.

 

Padouk gevel plaatsen

Padoek gevelbekleding plaatsen gebeurt liefst met planken van minstens 15 tot 18 mm dikte. Achter de gevelbekleding voorzie je best plaats voor wat extra ruimte. Hierdoor kan het hout makkelijker drogen na een regenbui. Hiermee verleng je ook de levensduur van het hout. De plaatsing van de planken kan horizontaal of verticaal.

Bij verticale planken kan het regenwater sneller afgevoerd worden. Bij een verticale plaatsing is het wel belangrijk dat de kopse kanten van het hout volledig beschermd worden. Hierdoor voorkom je wateropzuiging. Daarnaast wordt er ook gewerkt met een damopen en waterkerend scherm om te voorkomen dat vocht in de woning binnendringt.

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers