Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel cementeren

Een gevel cementeren is een eenvoudige en goedkope manier van renoveren. Het wordt vooral gebruikt om kleurverschillen of oneffenheden weg te werken door een dunne cementlaag op de gevel aan te brengen. Lees hieronder meer over de verschillende uitvoeringen en prijzen.

Snel naar: wat is hetuitvoeringenprijszelf of door vakmanvoordelen

 

dik mengsel cementeren Wat is cementeren of slempen?

Het cementeren van de buitenmuur gebeurt door een dunne laag zandcement aan de buitengevel aan te brengen. Dit wordt het vaakst toegepast bij oude gevels, waar de bakstenen nog zichtbaar zijn.

Een cementbepleistering dient vooral om een bestaand kleurverschil in de gevel, of om beschadigingen in de gevel weg te werken. Door een cementlaag aan te brengen, vallen deze imperfecties namelijk niet meer op. Laat dit best uitvoeren door een specialist. Klik hier om gratis prijzen te ontvangen.

 

Beschikbare uitvoeringen en kleuren

Dunne deklaag

Je kan bij het cementeren kiezen voor een dunne deklaag, die er voor zorgt dat de oorspronkelijke steen nog te zien is. Deze dunne cementlaag geeft een rurale toets aan je gevel en zorgt ervoor dat deze er toch verzorgd uitziet.

 

Dikke deklaag

Een andere mogelijkheid is om een dikker mengsel te maken die een volledig nieuwe laag op de muur voorziet. Op deze manier is de gevel effen en egaal en zijn de stenen en voegen niet meer te zien.

Nadat je gevel bezet is met cement, is deze beter bestand tegen alle weersinvloeden zoals vorst, en ziet je woning er bovendien als nieuw uit.

 

Schilderen

Het cementmengsel kan worden gekleurd waardoor het niet nodig is om de muur achteraf nog te schilderen. Bovendien ziet het mengsel er wit of grijs-achtig uit, eens dit op de muur is aangebracht. Deze tinten kunnen zowel een klassieke als een stoere natuurlijke look creëeren aan je gevel, waardoor schilderen zeker en vast niet noodzakelijk is.

 

 

Prijs gevel cementeren

Het bezetten van de gevel met cement kost ongeveer €30 à €40/m2. De prijs hangt natuurlijk af van de bereikbaarheid van de gevel en de toestand ervan. Indien er enkele voegen loszitten, moeten deze eerst hersteld worden, wat het prijskaartje direct zal doen stijgen. Desondanks is cementeren een interessante manier om je gevel te renoveren aangezien deze niet zo duur is.

Benieuwd naar het kostplaatje voor jouw gevel? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde vakmannen in de buurt!

 

Gevel cementeren

 

Alternatieven voor cementbepleistering

Andere manier om je gevel te renoveren of af te werken is om je gevel te kaleien. Kaleien is schilderen met kalkpleister. Deze methode geeft je woning een karakteristiek uitzicht en is bovendien een goede bescherming tegen weersinvloeden.

Je gevel cementeren is maar één voorbeeld van de mogelijkheden van gevelrenovatie.
Je kan er ook voor kiezen om je gevel te laten bepleisteren. Hierbij kan je opteren voor kunstharspleister of minerale sierpleister. Enerzijds is kunstharspleister minder gevoelig voor scheuren en vuil dan minerale sierpleister. Anderzijds is deze soort minder geschikt om oneffenheden te verbergen aangezien deze dunner aangebracht wordt.

 

Zelf een gevel slempen

Een gevel cementeren gebeurt volgens de onderstaande stappen.
Deze klus is gemakkelijk zelf uit te voeren. Toch ben je vaak beter af met een gespecialiseerde vakman. Afhankelijk van het soort steen van je gevel, heb je een ander soort dekking nodig om te voorkomen dat deze afbladert. Bezoek de offertepagina om experts te vinden in jouw buurt.

 

1. Voorbereiding

Eerst en vooral moet de te cementeren muur gereinigd worden. Mos en loszittend vuil dienen te worden te verwijderd aangezien de cementlaag perfect egaal moet aangebracht worden.

Je kan de muur reinigen met water of een hogedrukreiniger en eventueel met een gespecialiseerd reinigingsmiddel.
Het is van uitermate belang dat de muur eerst droog is, alvorens je met het cementeren begint.

 

2. Loszittende voegen verwijderen

Loszittende voegen moeten eerst hersteld worden. Deze zullen anders loskomen tijdens het cementeren. Als dit gebeurt, valt de aangebrachte cementlaag er ook af en moet het hele werk opnieuw gedaan worden.

 

3. Cementeren

Je kan nu beginnen met cementeren. Hiervoor heb je een mengsel van zandcement nodig dat bestaat uit mortel (cement en zand) en aanmaakwater. Dit mengsel breng je met een ruwe borstel, van boven naar beneden, aan op de muur.
Er moeten twee lagen aangebracht worden om het geheel goed te kunnen dekken: een eerste laag is een hechtingslaag, ook wel primer genoemd. Daarna wordt een dunne afwerkingslaag aangebracht.

Let wel op! De onderzijde van de muur moet beschermd worden tegen vocht en opspattend vuil. Dit gebeurt aan de hand van een transparante vochtafstotende coating. Deze zorgt ervoor dat de cementlaag niet vochtig wordt en mossen en algen zich niet goed kunnen hechten aan de muur.
Een alternatief voor deze coating is een gevelplint uit bijvoorbeeld natuursteen.

 

 

Gevel laten cementeren door vakman

Het is steeds aan te raden om je gevel door een ervaren vakman te laten cementeren. Deze gebruikt de juiste producten voor jouw gevel en zorgt ervoor dat hij volledig vochtwerend is. Door de prijzen van verschillende vakmannen te vergelijken kan je veel geld besparen. Klik hier om in contact te komen met vakmannen uit jouw buurt en vergelijk gratis hun prijzen.

 

 

Voordelen cementeren buitenmuur

+ Een gevel wordt het vaakst gecementeerd om oneffenheden weg te werken. Door een dunne cementlaag aan te brengen, is de gevel voorzien van een nieuwe buitenlaag. Hierdoor zijn imperfecties zoals kleurverschillen en oneffenheden niet meer op te merken.

+ Wanneer je je buitenmuur cementeert, is de structuur van de muur, zoals de voegen en stenen, nog steeds zichtbaar.

 

Offertes ontvangen voor het schilderen/bepleisteren van je gevel?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers