Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Houtlook gevelbekleding: soorten & prijzen

De tijdloze klasse en natuurlijke flair van een houten gevel, maar dan zonder het onvermijdelijke schuren, oliën en beitsen? Het is mogelijk met een houtlook gevelbekleding. Net als bij houtlook ramen is zo’n gevelbekleding amper van echt hout te onderscheiden. In dit artikel lees je meer over de mogelijke materialen, uitvoeringen, gemiddelde prijzen, plaatsing, …

Ga snel naar:
Soorten gevelbekleding met houtlook
Mogelijke uitvoeringen
Gevelbekleding in houtlook: gemiddelde prijs
Houtlook gevelbekleding plaatsen: stappenplan
Zelf plaatsen of gevelspecialist inschakelen?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Waarom een houtlook gevelbekleding in plaats van echt hout?

Hou je van de authenticiteit van een natuurproduct als hout? Maar zie je op tegen het onderhoud van zo’n houten gevel? Dan is een gevelbekleding met een houtlook de perfecte oplossing. Uiteraard blijft het een imitatie, maar de huidige houtlook materialen zijn amper nog van echt hout te onderscheiden. Bovendien profiteer je ook van deze voordelen:

 • Goedkoper dan echt hout: hardhout voor buiten is allesbehalve goedkoop. Hou je het graag iets budgetvriendelijker? Dan is bv. PVC, aluminium of composiet met een realistische houtlook zeker een goed alternatief.
 • Weinig tot geen onderhoud: zelfs kwalitatief hout heeft op termijn onderhoud nodig. Heb je geen zin om je hele gevel te schuren en te beitsen? Dan kies je beter voor een onderhoudsvriendelijk alternatief. De meeste materialen met een houtlook hoef je alleen af en toe te reinigen.
 • Veel mogelijkheden: net als bij echt hout heb je bij houtlook materialen veel om uit te kiezen. Je vindt dus sowieso een houtlook gevelbekleding die perfect bij jouw woning past.
 • Langere levensduur dan hout: onderhoud je je houten gevel niet zoals het hoort? Of heb je gekozen voor minder kwalitatief hout? Dan is dat funest voor de levensduur. Terwijl kwalitatieve PVC, aluminium, … materialen zijn die ook zonder onderhoud enorm lang meegaan.

Interesse in een houtlook gevelbekleding voor jouw woning, bijgebouw, …? Laat je dan zeker adviseren over de mogelijkheden door meerdere gevelspecialisten actief in je buurt. Kom nu gratis in contact met experts op gebied van houtlook gevelbekleding!

houtlook gevelbekleding

 

Soorten gevelbekleding met houtlook

Tegenwoordig kan je met meerdere materialen een stijlvolle, realistische houtlook creëren. Elk van deze soorten gevelbekleding is duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in tal van uitvoeringen. Een kort overzicht van de populairste materialen:

 

1. Kunststof gevelbekleding met houtlook

In de meeste gevallen gaat het hierbij om PVC; een type kunststof dat ook erg populair is voor ramen en deuren. Dit soort kunststof biedt een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Zo is het erg duurzaam én betaalbaar. Je kan de houtnerfstructuur tijdens de productie op het materiaal laten plakken met een speciale folie, of de houtstructuur rechtstreeks in het PVC laten persen.

Richtprijs: € 75 à 125 per m² (excl. isolatie) en € 80 à 150 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu offertes!

 

2. Composiet gevelbekleding met houtlook

Dit type gevelbekleding met een houtlook bestaat grotendeels uit echte houtvezels, in tegenstelling tot de andere varianten. Alleen zijn deze vezels nog wel versmolten met kunststof bindmiddelen. Die combinatie zorgt voor een gevelafwerking die onderhoudsvriendelijker en ook duurzamer is dan echt hout. Composiet is bovendien goedkoper dan een gevel van hardhout.

Richtprijs: € 80 à 110 per m² (excl. isolatie) en € 125 à 150 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu offertes!

 

3. Keralit gevelbekleding met houtlook

Keralit is gemaakt van gerecyclede kunststoffen en glasvezels. Qua uitstraling lijkt het veel op hout, maar keralit is kleurvaster en vergt ook minder onderhoud. Daarnaast is het beter bestand tegen alle mogelijke weersinvloeden dan hout. Je kan keralit verkrijgen in de vorm van gevelpanelen, rabatdelen, …

Richtprijs: € 80 à 120 per m² (excl. isolatie) en € 130 à 160 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu offertes!

 

4. Aluminium gevelbekleding met houtlook

Naast kunststof is ook aluminium een populair materiaal om een houtlook mee te creëren. Dit metaal is gemiddeld iets duurder, maar het is deze meerprijs ook zeker waard! Aluminium is namelijk erg duurzaam, licht en sterk, volledig onderhoudsvrij, … Door de gekleurde folie met een houtstructuur op het metaal is deze gevelbekleding ook niet te onderscheiden van echt hout.

Richtprijs: € 50 à 150 per m² (excl. isolatie) en € 100 à 200 per m² (incl. isolatie). Ontvang nu offertes!

 

Mogelijke uitvoeringen

Je opties voor een houtlook gevelbekleding beperken zich niet tot het materiaal. Er zijn nog andere aspecten die de uitstraling en stijl van je toekomstige gevelafwerking bepalen. Enkele factoren op een rij:

 • Verticaal of horizontaal: je kan een houtlook gevelbekleding verticaal of horizontaal laten aanbrengen. Blokprofielen zijn bv. eerder verticaal en sidings dan weer horizontaal. Deze keuze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je nieuwe gevelafwerking.
 • Kleur van de gevelbekleding: de houtlook van aluminium of kunststof is erg realistisch. Bovendien zijn er meerdere tinten om uit te kiezen. Ga je voor een amberkleurige houttint of voor vergrijsd hout met een Scandinavische touch? Wat je ook kiest, zo’n gevelafwerking ademt tijdloze klasse.
 • Vorm van de profielen: ook op dit gebied zijn er talloze opties. Je kan gaan voor verticale blokprofielen met open voegen, voor horizontale trapeziumprofielen of sidings, … Alles hangt af van de stijl die jij voor ogen hebt. Landelijk, of toch strak en modern?
 • Verschillende houtstructuren: naast de kleur zijn er ook meerdere houtstructuren mogelijk voor je houtlook gevelbekleding. Denk bv. aan goed zichtbare of eerder subtiele nerfstructuren, een gladde of ruwere afwerking, …

 

Gevelbekleding in houtlook: gemiddelde prijs

Gemiddeld is een houtlook gevel goedkoper uit dan een gevel van echt hout. Maar over wat voor bedragen hebben we het dan? Veel hangt af van het materiaal en de eventuele keuze voor gevelisolatie. Een overzicht met richtprijzen:

Soort houtlook gevelbekledingPrijs per m² zonder isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)Prijs per m² met isolatie (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 75 - 125€ 80 - 150
Composiet€ 80 - 110€ 125 – 150
Keralit€ 80 – 120€ 130 – 160
Aluminium€ 50 - 150€ 100 – 200

Benieuwd naar de totaalprijs voor jouw project? Neem dan zeker contact op met meerdere gevelwerkers uit je buurt voor gericht advies en prijzen op maat. Dat kan vrijblijvend via onze offerteservice!

 

gevelbekleding houtlook

 

Houtlook gevelbekleding plaatsen: stappenplan

Wil je je gevel renoveren met een nieuwe bekleding? Of gaat het om nieuwbouw? Dan combineer je je houtlook gevelbekleding het best met gevelisolatie. Zo voldoe je aan alle normen en verlaag je efficiënt je energiekosten. Een gevelspecialist gaat bij de plaatsing als volgt te werk:

 

 1. Gevel voorbereiden en isolatie plaatsen

  Eerst analyseert een vakspecialist je huidige gevel en zorgt die voor een gepaste voorbereiding. Daarna brengt hij een laag gevelisolatie aan met harde en vochtwerende kunststof platen. Door die naadloze, luchtdichte isolatielaag ben je zeker van een optimaal rendement.

 2. Regelwerk en profielen plaatsen

  In een volgende fase is het tijd om verticale en eventueel ook nog horizontale latten tegen de isolatielaag aan te brengen. De gevelspecialist zorgt daarbij voor een luchtspouw tussen het isolatiemateriaal en je gevelafwerking. Zo is er voldoende ventilatie, kan vocht ontsnappen en blijven alle materialen droog en stabiel.

 3. Houtlook gevelbekleding monteren

  Ten slotte brengt je gevelwerker jouw gekozen blokprofielen, sidings, panelen, … aan op het regelwerk. Daarvoor gebruikt hij speciale, roestvrije bevestigingsschroeven. Zowel een horizontale als verticale montage is mogelijk, ongeacht het gekozen materiaal voor de afwerking.

Op zoek naar een ervaren gevelwerker in je buurt? Die vind je snel en eenvoudig via de offerteservice van Solvari. Start nu je aanvraag!

 

Zelf plaatsen of gevelspecialist inschakelen?

Wil je zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Dan laat je de plaatsing van je houtlook gevelbekleding het best over aan een gevelspecialist. Zo ben je zeker van…

 

 • Advies op maat: welk materiaal past het best bij jouw budget? Kies je voor een horizontale of verticale montage voor jouw woning? Laat je ook gevelisolatie plaatsen? Een ervaren vakbedrijf bespreekt met jou je project van A tot Z. Zo neem je een weloverwogen beslissing als je met een vakspecialist samenwerkt.
 • Kwalitatief materiaal: een professioneel vakbedrijf werkt natuurlijk uitsluitend met houtlook gevelbekledingen van topkwaliteit. Hetzelfde geldt voor andere materialen als de gevelisolatie, het regelwerk, enz. Je bent zo 100% zeker van een duurzame gevel waar je vele jaren van kan genieten.
 • Correcte en snelle plaatsing: een vakspecialist plaatst je nieuwe gevelafwerking correct én efficiënt. Zo heb je geen last van vochtproblemen, koudebruggen in je isolatie, … Bovendien verloopt de montage ook erg snel.
 • Subsidies & financiële voordelen: combineer je je nieuwe gevelafwerking met isolatie? Dan kom je voor je project in aanmerking voor de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). En is je woning minstens 2 jaar oud? Dan betaal je ook slechts 9% btw over de arbeidskosten.

Wil je meerdere vakbedrijven vergelijken? Goed idee, zo kies je zeker een geschikte gevelspecialist voor jouw project. Het enige wat je hoeft te doen, is het offerteformulier van Solvari invullen:

 

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde gevelwerkers