Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Goedkope gevelbekleding: Soorten & Prijzen

Is je gevel aan vernieuwing toe of start je een nieuwbouw maar heb je geen zin in grote kosten? In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten goedkope gevelbekleding, hun prijzen en voordelen. Hieronder vind je een overzicht van de bekledingen gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

Type gevelbekledingPrijs per m² incl. plaatsing*
Spuitkurk€60 - €80
Crepi€40 - €80
Kunstleien€75 - €85
Natuurleien€110 - €125
Kunststof€75 - €125
Gevelplaten€100 - €150
Hout€100 - €150
* Deze prijzen zijn richtprijzen zonder isolatie. Voor een prijs op maat kan je terecht op de offertepagina.

 

goedkope gevelbekleding spuitkurk Spuitkurk

Prijs: ± €60 – €80/m² incl. plaatsing

Spuitkurk is een zeer goedkope gevelbekleding die erg mooi en decoratief oogt. Het is beschikbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Als je gespoten kurk op de bestaande stenen aanbrengt, zijn deze hieronder nog zichtbaar. Om een egale look (zoals die van crepi) te verkrijgen, moet je ze op een cementeringslaag aanbrengen.

Crepi en spuitkurk zijn erg vergelijkbaar en genieten van dezelfde voor- en nadelen. Ze onderscheiden zich echter in de manier van aanbrangen. Spuitkurk kan rechtstreeks op de gevel gespoten worden terwijl crepi arbeidsintensiever is waardoor je meer aan werkuren gaat betalen aan je vakman.

Voordelen: isolerend, waterafstotend, toepasbaar op verschillende ondergronden
Nadelen: regelmatig onderhoud nodig
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

goedkope gevelbekleding crepi Crepi

Prijs: ± €40 – €80/m² incl. plaatsing

Door je gevel te bepleisteren met crepi, bescherm je hem tegen weersinvloeden en is het voegwerk beschermd. Een gevelbekleding uit crepi ziet er zeer stijlvol uit en is uitstekend te combineren met isolatie. Voor een bekleding van crepi met isolatie betaal je tussen €100 en €140 per vierkante meter.

Een crepi gevel moet je wel jaarlijks onderhouden. Dit is zeer eenvoudig: besproeien met een tuinslang volstaat in de meeste gevallen. Door de gevel te voorzien van een transparante grondlaag, is hij volledig beschermd tegen vochtinsijpeling. Crepi wordt aangebracht op een wapeningsnet dat vooraf op de gevel moet geplaatst worden.

Voordelen: eenvoudig beschadigde muren camoufleren, geschikt voor alle vormen
Nadelen: gevoelig voor vervuiling, regelmatig onderhoud nodig
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

goedkope gevelbekleding leien Leien

Prijs kunstleien: ± €75 – €85/m² incl. plaatsing
Prijs natuurleien: ± €110 – €125/m² incl. plaatsing

Kunstleien of vezelcement leien zijn een goedkoop alternatief voor natuurleien. Leien kunnen op allerlei manieren geplaatst worden waardoor ze een grote architectonische vrijheid bieden.

Natuurleien worden uit natuursteen gemaakt. Omdat het een natuurlijk product is, zijn er altijd kleine imperfecties en kleurverschillen wat bijdraagt tot de unieke en charmante uitstraling.

Na een tiental jaren komen er gemakkelijk mossen op kunstleien. Om dit te voorkomen kan je de gevel laten nevelstralen en hem voorzien van een beschermende coating.

Voordelen: verschillende kleuren en texturen mogelijk, duurzaam
Nadelen: kunstleien zijn gevoelig voor mosvorming, aanbrengen arbeidsintensief
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

goedkope gevelbekleding pvc Kunststof gevelbekleding

Prijs: ± €75 – €125/m² incl. plaatsing

Een gevelbekleding uit kunststof is een goedkope gevelbekleding en is zowel in moderne als klassieke stijlen uitstekend toepasbaar. Een gevelbekleding van PVC wordt heel vaak gebruikt als alternatief voor hout en metaal omdat je het exact dezelfde look kan toekennen. Er bestaan namelijk kunststofplaten met een imitatie van hout of zelfs met de imitatie van stenen.

Als je je gevel gaat renoveren met kunststof gebeurt dit met hardschuim platen. Deze worden op een houten structuur bovenop de huidige gevelafwerking geplaatst.

Je kan je raam- en deurprofielen in dezelfde kleur van kunststof afwerken als je gevel, wat het tot één mooi geheel maakt.

Voordelen: brandveilig, rot niet, duurzaam, goede isolerende eigenschappen
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

goedkope gevelbekleding gevelplaten Gevelplaten

Prijs: ± €100 – €150/m² incl. plaatsing

Een andere relatief goedkope gevelbekleding zijn gevelplaten. Gevelplaten zijn gemaakt van vezelcement. Je kent ze misschien van dakplaten maar ze kunnen ook perfect als bekleding van de gevel voor een renovatie of een nieuwbouw gebruikt worden.

Je kan de gevelplaten in een effen of een gestructureerd oppervlak verkrijgen en dit in vele kleuren. Vaak worden gevelplaten als sidings gebruikt (veelal uit Eternit). Dit is de vrijstaande gevel aan de zijkant van de woning. Deze afwerking oogt zeer stijlvol en is een goedkope manier van renoveren of bekleden.

De goedkoopste vorm is door de platen niet te behandelen, zo krijgen ze na verloop van tijd een natuurlijke patina. Om de platen te beschermen, kan je er een verflaag of een vuil- en waterafstotende coating op aanbrengen. Het spreekt voor zich dat dit de prijs wat doet stijgen.

Gevelplaten moeten op een aluminium of houten draagstructuur bevestigd worden. Je kan ze schroeven of lijmen. Schroeven is het goedkoopst maar deze zijn zichtbaar, lijmen is iets duurder maar onzichtbaar en dus strakker qua uitzicht.

Voordelen: brandveilig, rot niet, onderhoudsvriendelijk, vormvast en vorstbestendig
Nadelen: niet het meest duurzaam
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

goedkope gevelbekleding hout Houten gevelbekleding

Prijs: ± €100 – €150/m² incl. plaatsing

Omdat hout zo gemakkelijk te bewerken is, is het eenvoudig om er gevels mee te bekleden. De prijs van een houten gevelbekleding varieert echter wel heel hard van de houtsoort dat gebruikt wordt. Als je deze gevelbekleding combineert met isolatie, kan je rekenen op een gemiddelde prijs van €120 tot €250 per vierkante meter.

Het is erg belangrijk om de juiste houtsoort te kiezen voor je houten gevelbekleding. Hardhout, thermowood en multiplex zijn geschikte houtsoorten hiervoor.

Een houten gevel is gemakkelijk overschilderbaar en om hem tegen vergrijzing te beschermen kan je hem beitsen of oliën.

Voordelen: warme uitstraling, bewerkbaar, reparaties gemakkelijk uit te voeren
Nadelen: vraagt enig onderhoud
» Ontvang hier een prijs op maat.

 

Duurdere gevelbekledingen

Steenstrips en een metalen gevelbekleding zijn een van de duurdere gevelbekledingen. Voor steenstrips zonder isolatie betaal je al snel €150 à €200 per vierkante meter. Deze zijn echter wel gemakkelijk te plaatsen aangezien ze rechtstreeks op de gevel of isolatieplaten geplaatst kunnen worden. Kom in dit artikel meer te weten over steenstrips.

Voor metalen gevelbekleding betaal je tussen de €100 en €180 per vierkante meter. Je hebt hier keuze tussen koper, aluminium, inox of zink als bekleding. Het grote voordeel is dat metaal zeer lang meegaat en geen onderhoud nodig heeft. Lees hier meer over een metalen gevelbekleding.

 

Ben je benieuwd naar wat in jouw situatie de goedkoopste of interessantste gevelbekleding zal zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende gevelwerkers en vergelijk zo eenvoudig de prijzen.

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers