Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwarte aanslag gevel verwijderen

Heb je last van zwarte aanslag op de gevel en vormt die vervuiling van je buitenmuur een doorn in het oog? Dan schakel je best een professionele gevelreiniger in om die zwarte aanslag van je gevel te verwijderen. Hoe gaat zo’n specialist te werk? Hoeveel kost het? Hoe kan je zwarte aanslag op de gevel vermijden? … Je leest er alles over in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe zwarte aanslag verwijderen?
Prijs zwarte aanslag gevel verwijderen
Hoe zwarte aanslag voorkomen?
Belang van een professionele gevelreiniger
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Hoe ontstaat zwarte aanslag op je gevel?

zwarte aanslag gevel verwijderen
Vóór en na het verwijderen van zwarte aanslag op de gevel

Zwarte aanslag op je gevel is een gevolg van atmosferische vervuiling. De regen vervoert fijnstof en roetdeeltjes, waarna dat vuil zich afzet op je gevel (bv. onder de hoeken van raam- en deurdorpels, op de schoorsteen, …).

 

Hoe zwarte aanslag van je gevel verwijderen?

Wil je zwarte aanslag correct en efficiënt van je gevel verwijderen? Dan doe je best een beroep op een professionele gevelreiniger. Afhankelijk van de graad van vervuiling gaat die specialist als volgt te werk:

 

1. Milde zwarte aanslag → Gevel reinigen zonder chemisch product

Gaat het om een milde zwarte aanslag op je gevel? Dan volstaat het in de meeste gevallen om je gevel te laten reinigen zonder een voorbehandeling met een chemisch reinigingsmiddel. De gevelreiniger spuit dan met een hogedrukreiniger heet water op je gevel (stoomreinigen). Door de druk en de warmte komt de zwarte aanslag los van je gevel. Ten slotte spoelt de gevelreiniger nog eens al het resterende vuil van je gevel. Deze techniek is goedkoper dan een gevelreiniging met een chemisch product.

Prijs stoomreinigen: € 5 à 10 per m², incl. btw en arbeidskosten. Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. Zware zwarte aanslag → Gevel reinigen mét chemisch product

Is de zwarte aanslag hardnekkig en dieper in de gevel getrokken? Dan kiest een gevelreiniger doorgaans voor een voorbehandeling van je gevel met een chemisch reinigingsmiddel. Het vuil lost op in dit product, waarna de specialist met heet water onder hoge druk de zwarte aanslag van je gevel kan verwijderen. Afhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel vangt de vakman het afvalwater op om het te laten zuiveren.

Prijs chemisch reinigen: € 15 à 20 per m², incl. btw en arbeidskosten. Ontvang gratis offertes op maat.

 

Vertrouw op de expertise van een gevelreiniger

Welke reinigingsmethode is het meest geschikt om zwarte aanslag van je gevel te verwijderen? Een professionele gevelreiniger geeft je graag advies op maat en kiest de meest geschikte techniek voor jouw gevel. Zo ben je zeker van een correcte aanpak, zonder schade aan de gevel. Een gespecialiseerde gevelreiniger weet ook precies hoe hij de gevel moet behandelen om zwarte aanslag in de toekomst te voorkomen. Via de offerteservice ontvang je gratis offertes van gevelreinigers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Prijs zwarte aanslag gevel verwijderen

De kostprijs voor het verwijderen van zwarte aanslag op je gevel hangt vooral af van de te reinigen oppervlakte en de gekozen reinigingstechniek (afhankelijk van de mate van vervuiling). Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

  • Stoomreinigen: 5 à 10 euro per m², incl. btw en arbeidskosten
  • Chemisch reinigen: 15 à 20 euro per m², incl. btw en arbeidskosten

TIP: de prijs voor een gevelreiniging kan verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij 2 à 3 gevelreinigers actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

zwarte aanslag verwijderen

Hoe zwarte aanslag voorkomen?

Is de zwarte aanslag van je gevel verwijderd? Of ziet je gevel er nog mooi uit? Dan is het belangrijk om zwarte aanslag in de toekomst te voorkomen. Dat kan op de volgende 2 manieren:

 

1. Gevel impregneren (hydrofoberen)

Bij het impregneren van je gevel brengt een professionele gevelreiniger een transparante, waterafstotende coating aan om je buitenmuur te beschermen tegen vervuiling en doorslaand vocht. Zo blijft hij langer schoon en verleng je de levensduur van je gevel.

Prijs gevel impregneren: € 8 à 12 per m², incl. btw en arbeidskosten. Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. Dorpels aanpassen

Zwarte aanslag op gevels komt vaak voor onder deur- en raamdorpels. Dat komt omdat het vervuilde regenwater van sommige dorpels op de gevel kan stromen. Is dat bij jou het geval? Dan kan je een gevelwerker inschakelen om je dorpels te laten aanpassen (bv. druiprand aanbrengen) of te vervangen (dorpels die min. 5 cm van de gevel uitsteken, juiste hellingsgraad, druiprand, …).

Prijs dorpels vervangen: € 30 à 35 euro per uur, incl. btw en arbeidskosten. Ontvang gratis offertes op maat.

 

Belang van professionele gevelreiniger

Wil je zwarte aanslag verwijderen van je gevel? Voor een vlekkeloos eindresultaat op lange termijn schakel je best een professionele gevelreiniger in. Zo ben je zeker van…

  • Juiste methode: de meest geschikte reinigingstechniek hangt af van het soort gevel (baksteen, crepi, …) en de mate van vervuiling. Een gevelreiniger kan perfect inschatten welke methode het meest geschikt is voor jouw gevel.
  • Geen beschadiging: ga je de gevel bijvoorbeeld zelf te lijf met een hogedrukreiniger? Dan loop je het risico om je buitenmuur te beschadigen. Met een vakman smoor je dat gevaar in de kiem. Deze weet dankzij zijn kennis en ervaring precies hoe en met welke producten hij te werk moet gaan.
  • Kwalitatieve producten: een vakman werkt met professionele materialen en producten. Zo ben je zeker van een correcte aanpak op maat van jouw gevel en een kwalitatief resultaat.
  • Lange levensduur van je gevel: na het verwijderen van de zwarte aanslag op je gevel kan de gevelreiniger je gevel ook impregneren. Zo blijft hij langer beschermd tegen vuil en doorslaand vocht.

TIP: op zoek naar een gevelreiniger actief in je buurt? Ontvang gratis en vrijblijvend advies en prijzen op maat via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger