Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Laserreiniging: gevelreiniging met behulp van een laser

Wanneer gebruikelijke gevelreinigingsmethoden niet mogelijk of onvoldoende effectief zijn, is laserreiniging misschien een oplossing. Het is de enige methode die de gevel niet beschadigt en het milieu niet vervuilt. Omwille van de hoge kostprijs, wordt het vaak toegepast op kunstwerken en historische gebouwen.

 

Benieuwd naar de prijs van laserreiniging? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

Hoe werkt laserreiniging?

Met behulp van een speciale laser wordt een geconcentreerde lichtbundel direct op de vervuiling gericht. Door de hoge temperatuur die zeer plaatselijk optreedt, verdampt de vervuiling zonder dat daarbij de ondergrond beschadigd raakt. De energie is zeer geconcentreerd en verwijdert alleen de vervuiling. Laserreinigen is voornamelijk effectief op lichte ondergronden omdat een lichte ondergrond het laserlicht doet weerkaatsen. Het vuil absorbeert daarentegen het laserlicht waardoor het uiteindelijk volledig verdampt.

 

Voordelen

+ De ondergrond wordt door de laser niet beschadigd
+ Het duurt langer voordat de gevel weer vervuild is (omdat het oppervlak niet ruw wordt)
+ Laserreinigen is onschadelijk voor het milieu

 

Nadelen

– Laserreinigen is erg arbeidsintensief waardoor vrij duur
– Voornamelijk geschikt voor lichte steensoorten

 

Prijs van laserreiniging

Het is zeer lastig om een prijsindicatie te geven voor laserreiniging. De prijs is namelijk geheel afhankelijk van het object dat gereinigd moet worden en de bereikbaarheid ervan. Het werken met de laser is zeer arbeidsintensief omdat de gevel plekje voor plekje gelaserd moet worden. De kosten voor laserreinigen zijn daarom in het algemeen erg hoog.

Vraag daarom best een prijs op maat aan bij verschillende vakmannen. Dit kan in één klik via de offertepagina. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.

 

laserreiniging voor en na

 

Voor welke gevels is het geschikt?

Laserreiniging is vooral geschikt voor gebruik op gevels (en andere objecten) met een licht oppervlak. De patina van de gevelstenen wordt door laserreiniging niet aangetast. (In tegenstelling tot andere methodes van gevelreiniging die het oppervlak van de steen kunnen beschadigen.) Aangezien laserreinigen erg arbeidsintensief en kostbaar is, wordt het in de praktijk voornamelijk toegepast voor het reinigen van historische gebouwen en kunstwerken.

 

Kan er verkleuring optreden?

Vanzelfsprekend zal de gevel na behandeling lichter van kleur zijn, dit is immers de bedoeling. Hoe meer vuil er weggehaald wordt, hoe lichter de gevel zal worden. De laser kan op verschillende niveaus worden ingesteld waardoor men kan bepalen hoe diep de vervuiling wordt verwijderd. De kleur van de steen is mede bepalend voor de instelling van de laser (vermogen, aantal pulsen, enz.) Wanneer de laser op professionele wijze wordt toegepast is de kans op beschadiging van de gevel nihil. Laserreiniging wordt omwille van de geconcentreerde werking ook voor andere toepassingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het weglaseren van tatoeages of littekenweefsel. Bij dit soort medische toepassingen kan de de werkingsdiepte van de laser uiterst nauwkeurig worden ingesteld.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger