Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Crepi gevel reinigen: Methodes & Prijzen

Een vuile crepi gevel? Je crepi gevel reinigen kan op verschillende manieren. De reinigingstechniek moet goed af gestemd zijn op het soort sierpleister en de staat ervan om schade aan je gevel te voorkomen. Ontdek hier de mogelijkheden en de prijzen.

Snel naar: welke soort crepi heb ik?geschikte reinigingstechniekgevel beschermen

 

crepi gevel reinigen prijs Soort sierpleister

Begin niet zomaar aan het reinigen van je crepi gevel. Eerst moet je weten met welk soort sierpleister jouw gevel bekleed is. Een minerale sierpleister vraagt een hele andere reinigingsmethode dan een kunstharspleister. Weet je niet zeker welk type crepi je hebt? Hieronder enkele kenmerken:

Minerale sierpleister: deze soort crepi gevel heeft een ruwe structuur. Het dient dan ook vaak om oneffenheden te verbergen en dus als renovatiemethode. Als je gevelbepleistering uit een bepaald reliëf of patroon bestaat, dan heb je zo goed als altijd te maken met een minerale gevelpleister.

Synthetische sierpleister: deze is heel egaal qua structuur. In tegenstelling tot minerale pleister die als renovatie bekleding kan dienen, is een synthetische pleister meestal enkel een afwerkingslaag.

 

Reinigingstechniek per soort crepi

Vuil op een egale crepi afwerking valt veel meer op dan op een ruwe structuur. Toch is een siliconenpleister (kunstharspleister of synthetische sierpleister) meer bestand tegen mosvorming dan een minerale pleister. Dit is hoe je elk type pleister het best reinigt:

 

1. Minerale crepi gevel reinigen

Minerale crepi moet zeer voorzichtig gereinigd worden. Daarom mag je deze crepi gevel nooit met een hogedrukspuit reinigen. Dit is te hard voor dit type gevelbekleding en je riskeert zo dat er stukken sierpleister loskomen.

 

Nevelstralen

Nevelstralen is een zachte vorm van gevelreiniging en is uitermate geschikt voor het verwijderen van mossen en andere matige vervuilingen. Er wordt onder een lage druk een mengeling van zand en water op de buitengevel gespoten. Je kan de druk en de korrelgrootte nauwkeurig aanpassen aan de staat van jouw gevel. Hierdoor voorkom je dat je je crepi beschadigt.

Prijs nevelstralen: gemiddeld € 15 à €20 per vierkante meter (incl. btw) – Ontvang een prijs op maat

 

crepi gevel reinigen nevelstralen

 

2. Kunstharspleister reinigen

Mits de nodige voorzichtigheid, mag je een kunstharspleister met een hogedrukspuit reinigen. Zet deze dan wel op een zo laag mogelijke druk om de gevel zeker niet te beschadigen.

 

Stoomreinigen

Stoomreinigen is een goede reinigingstechniek voor gevels waarbij de vervuiling niet te diep zit. Deze techniek werkt het beste bij gevels die regelmatig gereinigd worden. Meestal wordt er een reinigingsmiddel op de gevel gespoten dat even moet inwerken. Nadat het product is ingewerkt wordt het met hete stoom verwijderd. Stoomreinigen is vooral bedoeld voor gevels in vrij goede staat.

Prijs stoomreinigen: gemiddeld € 5 à 10 per vierkante meter (incl. btw) – Ontvang een prijs op maat

 

Om schade aan je gevel te voorkomen, doe je het best beroep op een ervaren reinigingsspecialist. Deze kiest zorgvuldig de juiste reinigingstechniek voor jouw gevel. Zo heb je 100% garantie op een correcte en effectieve reiniging. Benieuwd wat zo’n professionele reiniging kost? Ontvang hier vrijblijvend prijzen op maat!

 

crepi gevel reinigen stoomreinigen

 

Te vuile crepi gevel?

Wanneer je gevel een lange tijd niet gereinigd is en het vuil diep in de gevel getrokken is, kan een gevelreiniging de crepi gevel nog extra beschadigen. In dit geval doe je er beter aan om je gevel opnieuw te bepleisteren. Dit kan ofwel bovenop de huidige crepi laag of als een nieuwe laag na het verwijderen van de oude laag. Dit hangt van de staat van de gevel af. Een andere mogelijkheid is om de crepi te overschilderen.

 

Vervuiling voorkomen & gevel beschermen

Na het reinigen is het belangrijk om je gevel te beschermen tegen toekomstige vervuiling. Daarom is het aan te raden om je crepi gevel te impregneren met een vochtwerend middel. Deze vochtwerend coating beschermt je gevel tegen vocht en vuil. Mossen en algen hechten zich dan minder makkelijk aan de gevel.

Bij een zeer hardnekkige vervuiling kan je deze coating voorzien van een kleur. Zo wordt de vervuiling gecamoufleerd en ziet je gevel er weer als nieuw uit.

Prijs crepi gevel coaten: 8 à 12 euro per vierkante meter – Ontvang een prijs op maat

 

Zelf crepi gevel reinigen of door vakman

Met het juiste reinigingsmiddel kan je zelf je gevel reinigen. Er zijn echter wel veel aspecten waar je moet op letten als je zelf je crepi gevel reinigt: de juiste druk, korrelgrootte,… Als je hier ervaring mee hebt, kan je deze klus zeker en vast zelf uitvoeren. Toch is het altijd veiliger om beroep te doen op een ervaren vakman. Een reinigingsspecialist weet welk product voor jouw gevel geschikt is en zo voorkom je schade aan je crepi gevel.

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger