Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel chemisch reinigen

Bij het chemisch reinigen van de gevel, wordt een chemisch of biologisch middel gebruikt om de aanwezige vervuiling te verwijderen. Het is een zeer effectieve techniek waarmee in korte tijd een gevel opgefrist kan worden. Toch kan het niet zonder meer op iedere ondergrond worden toegepast.

 

Gevel chemisch reinigen Hoe gaat het in zijn werk?

Na een inspectie van de gevel beslist de reinigingsspecialist welke chemische producten er moeten gebruikt worden. Deze keuze is afhankelijk van de steensoort en het type vervuiling. Vervolgens wordt dit middel met een borstel of een vernevelaar op de muur aangebracht. Dit middel gaat een chemische reactie aan met de vervuiling waardoor deze gaat oplossen. Doorgaans is er een inwerktijd die varieert van 5 tot 30 minuten. Na de inwerktijd wordt de gevel gereinigd met een hogedrukreiniger en water of wordt er stoom toegepast om loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen.

 

Benieuwd naar een prijs op maat voor het chemisch reinigen van uw gevel?
✓ Via onze online offerteservice kan u gratis offertes aanvragen bij professionals.

 

 

Wat voor chemische producten worden er gebruikt?

Grofweg vallen de chemische middelen in te delen in twee categorieën. De basische en de zure reinigingsmiddelen.

 

1. Basische reinigingsmiddelen

Deze specifieke reinigingsmiddelen, met een hoge PH waarde, zijn vooral geschikt wanneer de ondergrond niet poreus is. Ze bevatten namelijk natrium- of kaliumhydroxide, welke zoutvorming in poreuze ondergronden tot gevolg kunnen hebben. Enige voorzichtigheid is dus zeker geboden bij het gebruik van dit type middel. Basische reinigingsmiddelen worden om deze reden altijd in de vorm van een pasta aangebracht op de gevel. De pasta moet ervoor zorgen dat zoutvorming zoveel mogelijk wordt tegen gegaan.

 

2. Zure reinigingsmiddelen

Dit type schoonmaakmiddel heeft een lage PH waarde en is daarmee in staat om de meest grondige vervuiling op te lossen. Toch moet er voorzichtig mee worden omgesprongen omdat zuren sterk in kunnen werken op bepaalde steensoorten zoals kalkzandsteen of siliciumhoudende materialen. Bij verkeerd gebruik kunnen er vlekken ontstaan op bepaalde type stenen. Het is dus van groot belang dat er voor het juiste schoonmaakmiddel wordt gekozen.

 

3. Milieuvriendelijke alternatieven

Er bestaan ook milieuvriendelijke oplosmiddelen waarmee de vervuiling op de gevel aangepakt kan worden. Deze biologisch afbreekbare middelen werken op basis van enzymen of bacteriën. Ze zijn niet agressief en tasten de ondergrond niet aan. Ze zijn echter niet altijd even effectief als de chemische varianten en hebben doorgaans een langere inwerktijd nodig.

 

 

Wat kost chemisch reinigen?

De prijs voor een chemische reiniging van de gevel is afhankelijk van het type vervuiling, de bereikbaarheid (is een hoogtewerker nodig?), de steensoort, de te reinigen oppervlakte, … Je kan je verwachten aan een prijs van ongeveer € 15 à 20 per vierkante meter (incl. btw). Voor een vrijblijvende offerte op maat verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice. Klik hier voor meer informatie.

 

Chemisch reinigen

 

Voordelen en nadelen van chemisch reinigen

De grootste voordelen van chemisch reinigen is het feit dat grote oppervlakken in korte tijd kunnen behandeld worden waardoor het een relatief goedkope manier van reinigen is. Het kan ook vervuiling en aanslag verwijderen die met een andere techniek niet verwijderd kan worden.

Nadelen
– Kan niet op alle ondergronden gebruikt worden.
– Kan schade opleveren aan de gevel of vlekken veroorzaken.
– Ecologische voetafdruk. Men probeert zoveel mogelijk van het middel op te vangen en af te voeren maar er zullen altijd resten in het milieu terecht komen.

 

 

Chemisch reinigen is een specialisme

De techniek van het chemisch reinigen heeft zich in de loop der tijd sterk ontwikkeld. En er zijn vooral veel nieuwe producten op de markt gekomen die zich specifiek richten op een bepaald type vervuiling op een specifieke ondergrond. Chemisch reinigen is dan ook een specialisme waarbij een beroep wordt gedaan op de productkennis en praktijkervaring van de specialist. Een ervaren vakman zal je over alle voor- en nadelen van het chemisch reinigen kunnen informeren. Hij zal de gevel eerst grondig inspecteren en aan de hand hiervan een schoonmaakstrategie voorstellen. Het kan namelijk zijn dat chemisch reinigen niet de beste optie is en dat je beter uit bent met een andere manier van reinigen.

 

 

Offertes voor gevelreiniging ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde gevelreiniger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelreiniger