Gevelrenovatie-info.nl Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Kunststof gevelbekleding: prijs, plaatsing & voordelen

De kost voor gevelbekleding is soms groter dan verwacht. Met een kunststof gevelbekleding kies je voor een onderhoudsvrij en budgetvriendelijk materiaal. Het is ideaal voor woningen in klassieke en moderne stijl.

 

 

gevelbekleing in pvc met verticale latten Voordelen van een gevelbekleding in kunststof

Een kunststof gevelbekleding heeft een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Het is te verkrijgen in materiaal-imitaties zoals hout en metaal. Op die manier heb je bijvoorbeeld het authentieke uitzicht van een houten gevelbekleding, zonder de nadelen. Daarnaast is het geringe onderhoud ook een enorm voordeel. Het bespuiten van de gevel met een waterstraal is vaak voldoende. Bovendien is het verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Daarom kan je ze makkelijk in dezelfde kleuren als je ramen en deuren verkrijgen.

Hiermee krijgt je huis een uniforme uitstraling. Daarnaast kan je het materiaal makkelijk bewerken. Deze bekleding heeft een laag brandrisico. Pvc dooft zichzelf namelijk uit, dankzij de chlooratomen die erin verwerkt zitten. Tenslotte is een kunststof gevelbekleding ook duurzaam. Het heeft een langere levensduur dan andere gevelbekledingsmaterialen. Dit onder andere omdat pvc bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Daarom zal het niet oxideren, rotten, verkleuren of van vorm veranderen. Ten slotte kan ook makkelijk gerecycleerd worden.

 

 

Kunststof gevelbekleding prijs

De kosten voor gevelbekleding in kunststof bedraagt € 75 tot € 125 per m2 inclusief plaatsing en btw. De plaatsing door een professional is sterk aan te raden. Een vakman beschikt over de juiste ervaring. Plaats je de planchetten zelf, loop je het risico tijd en geld te verliezen bij een verkeerde plaatsing.

 

 

Plaatsing muurbekleding op de buitengevel in pvc

Een gevelbekleding plaatsen is ideaal voor een gevelrenovatie. Hij wordt geplaatst op de bestaande gevelafwerking op een houten structuur. Daarom is het ideaal bij een gevelrenovatie. Kunststof gevelplaten kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Als eerste stap monteert de aannemer houten latten op de bestaande gevelbekleding. Nadien volgt de eigenlijke plaatsing van de kunststof gevelbekleding. Omdat pvc gevellatten dun zijn, verlies je ook minder ruimte als je wil isoleren aan de buitenkant van je gevel.

 

gevelbekleding in pvc

 

Voorbeelden en inspiratie

Een gevelbekleding in kunststof wordt ook door veel bedrijven gebruikt omwille van de onderhoudsvriendelijkheid en de prijs. Ook particuliere woningen zijn gebaat bij een pvc gevelbekleding.

 

gevelbekleding in kunststof

 

Bovenstaande woning is klassiek qua stijl. Er werd gekozen om de kunststof gevelbekleding in dezelfde kleur te plaatsen als het andere schrijnwerk, zoals buitendeuren, ramen en garagedeur. Op die manier oogt de woning als één mooi en overzichtelijk geheel.

 

kunststof gevelbekleding

 

Een gevel in kunststof kan ook perfect voor een moderne woning. De kosten voor gevelbekleding in kunststof zijn betaalbaar, waardoor het ideaal is als je een betaalbare en onderhoudsvriendelijke gevel wilt. Een pvc gevel wordt soms onterecht als onaantrekkelijk omschreven. Dit voorbeeld bewijst het tegendeel.

 

 

 

Offertes voor gevelbekleding ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde gevelwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde gevelwerkers