Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelisolatie

Met gevelisolatie kan je gemiddeld 30% op de energiekosten besparen. Je kan je gevel isoleren met behulp van verschillende technieken. Meestal is spouwmuurisolatie de aangewezen methode maar in sommige situaties is buitengevelisolatie of isolatie langs de binnenzijde beter geschikt. In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende technieken van gevelisolatie.

 

Verschillende technieken om een gevel te isoleren

 

gevelisolatie spouwmuur 1) Gevelisolatie via spouwmuur

Bij spouwmuurisolatie wordt de spouw van de woning opgevuld met een isolatiemateriaal. Dat kan een synthetisch materiaal zijn zoals Purschuim of EPS parels maar veelal gebruikt men ook minerale isolatiematerialen als glaswol- of rotswolvlokken. Spouwmuurisolatie is een van de goedkoopste vormen van gevelisolatie en wordt daarom ook het meest toegepast. Lees hier meer over isoleren van spouwmuren.

Voordelen: goedkoop (lage terugverdientijd), geveluitzicht wordt niet aangetast, ruimtebesparend

Nadelen: minder effectief dan buitengevelisolatie

» Ontvang een prijs op maat

 

 

gevelisolatie buiten 2) Gevelisolatie langs buiten

Buitengevelisolatie is een geschikte methode wanneer de bestaande spouwmuurisolatie niet voldoende rendement oplevert of andere isolatiemethoden niet mogelijk zijn. Beschadigde gevels zijn bij uitstek geschikt voor gevelisolatie omdat de beschadigde gevel hiermee netjes gecamoufleerd wordt en de woning een nieuw uitzicht krijgt.

De woning wordt dus niet alleen energiezuiniger, maar stijgt door het verbeterde uitzicht ook in waarde. Je kan crepi gebruiken als afwerkingslaag. Lees meer over het isoleren van buitenmuren.

Voordelen: Isoleert het best, hoge energiebesparing, esthetisch, wooncomfort neemt toe, waardevermeerdering woning.

Nadelen: kostbaar (langere terugverdientijd)

» Ontvang een prijs op maat

 

 

 

 

gevelisolatie binnen 3) Gevel isoleren langs binnen

Wanneer bovenstaande opties onmogelijk zijn, kan je je gevel langs binnen isoleren. Er zijn hiervoor verschillende materialen verkrijgbaar. Vaak gebruikt men polystyreen isolatieplaten in combinatie met een voorzetwand maar er zijn ook systemen van lichtgewicht blokken met isolerende werking.

Het nadeel van binnenmuurisolatie is het ruimteverlies dat optreedt. Verder is er een grote kans op koudebruggen op plaatsen waar het isolatiemateriaal niet goed aansluit bij het plafond of bij ramen en deuren. Lees meer over gevelisolatie langs binnen.

Voordelen: hoge mate van isolatie, zicht van de buitengevel blijft onaangetast, energiebesparend.

Nadelen: ruimteverlies binnen, vermijden van koudebruggen is lastig, minder efficiënt dan buitengevelisolatie of spouwmuurisolatie.

» Ontvang een prijs op maat

 

 

Prijzen van gevelisolatie bij nieuwbouw en renovatie

Bij het plaatsen van gevelisolatie speelt het afwerkingsmateriaal een belangrijke factor bij de uiteindelijke kostprijs. Afhankelijk van de gewenste isolatiematerialen en afwerkingen kunnen prijzen variëren tussen de 20 en 250 euro per vierkante meter.

Voordelen gevel isoleren

 

Waarom je gevel isoleren?

Er zijn veel voordelen aan het plaatsen van gevelisolatie. In eerste instantie isoleer je muren omwille van de energiebesparing. Je kan er tot 30 procent mee besparen. Daarenboven zorgt het ervoor dat het wonen op zich een pak aangenamer wordt. We sommen alle voordelen even op:

Energiebesparing: door je gevel te isoleren, kan je gemiddeld  tot 30 % besparen op je energiefactuur.

Stijging wooncomfort : in de winter blijft de warmte behouden. In de zomer blijft het fris.

Luchtdichtheid: de luchtdichtheid zorgt voor minder tocht en minder stofcirculatie.

Akoestische isolatie: dankzij muurisolatie heb je minder last van storende geluiden.

 

 

Offertes voor gevelisolatie ontvangen

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten