Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Isolerende gevelbekleding: 6 vragen & antwoorden

Spreken we over isolerende gevelbekleding? Dan hebben we het vooral over gevelisolatie afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding. Waarom zou je kiezen voor buitengevelisolatie met een nieuwe gevelafwerking? Wat zijn je opties? En hoeveel kost het? We leggen het uit!

 

6 vragen over isolerende gevelbekleding…

VRAAG 1: waarom kiezen voor isolerende gevelbekleding?
VRAAG 2: welke gevelisolatie achter gevelbekleding?
VRAAG 3: welke gevelbekleding met isolatie?
VRAAG 4: hoeveel kost isolatie met gevelbekleding?
VRAAG 5: waarop letten bij nieuwe gevelisolatie en -bekleding?
VRAAG 6: welke gevelbekleding en isolatie kies ik?

Meer weten over isolerende gevelbekleding? Neem contact op met een ervaren gevelspecialist in je buurt. Die vertelt je graag meer over de verschillende voordelen en beantwoordt al je grote vragen. Vind hier het aanvraagformulier.

 

VRAAG 1: waarom kiezen voor isolerende gevelbekleding?

Waarom kiezen voor een nieuwe gevelbekleding met buitenmuurisolatie? We nemen de belangrijkste redenen met je door:

 • Als spouwmuurisolatie niet mogelijk is: bepaalde woningen hebben geen spouw. Dat is het geval als je woning vóór 1920 is gebouwd. Ook is de spouw niet altijd geschikt om te isoleren (bv. te dun, te zwaar vervuild, …).
 • Als je zeker wil zijn van de beste muurisolatie: tegenwoordig zijn er strenge isolatienormen voor elke woning. Daarom is het slim om niet alleen voor een nieuwe gevelafwerking te kiezen, maar ook meteen je gevel te isoleren. Goed voor je wooncomfort én je energierekening!
 • Als je gevelafwerking aan een renovatie toe is: is je huidige gevelafwerking verouderd? Zie je scheuren of barsten in je buitenmuur? Groeit er mos op je gevel of is er sprake van hardnekkige groene aanslag? Dan is het de hoogste tijd om deze problemen aan te pakken. Anders krijg je mogelijk ook nog last van problemen als doorslaand vocht.
 • Als je een nieuwe uitstraling voor je woning wil: ben je net verhuisd en ben je geen fan van de look van je nieuwe woning? Of wil je na al die jaren je huis een complete make-over geven? Kies dan voor een isolerende gevelbekleding. Zo krijgt de gevel niet alleen een frisse uitstraling, maar bespaar je ook op je energiefactuur.

 


VRAAG 2: welke gevelisolatie achter gevelbekleding?

gevelplaten met isolatie

Wil je je gevel isoleren en afwerken? Dan is isoleren op de buitenmuur de beste oplossing. Vooral harde isolatieplaten van PUR, PIR of XPS zijn dan geschikt. Meestal beschikken de platen over een tand- en groefsysteem. Daardoor kan je ze naadloos op je gevel aansluiten. Hoe minder kieren, hoe kleiner de kans op koudebruggen.

Prijs: € 20 à 45 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

Zijn er nog andere opties om mijn gevel te isoleren?

Zeker, je kan ook nog kiezen voor…

 • spouwmuurisolatie: op zoek naar een goedkope manier om je muren grondig te isoleren? Dan is spouwmuurisolatie een goede optie. Via gaten in de muur brengt je specialist het isolatiemateriaal dan aan in de spouw. Zo heb je geen nieuwe gevelafwerking nodig. Ideaal als je gevel nog in een goede staat verkeert.
 • binnenmuur isolatie: heb je geen spouwmuur? En is het geen optie om je gevel langs buiten te isoleren? Dan kan je nog met voorzetwanden of cellenbeton blokken je binnenmuren isoleren. Let wel op, in de winter is het misschien sneller warm, maar je verliest wel bruikbare woonruimte.

LET OP: soms is een van deze alternatieven een betere keuze voor jouw huis. Vraag dus eerst professioneel advies aan! Wij helpen je daar graag bij. Neem contact op met een erkende isolatiespecialist via onze gratis offertedienst.

 


VRAAG 3: welke gevelbekleding met isolatie?

houten gevelbekleding op isolatie

Welke gevelafwerking is nu het beste te combineren met isolatieplaten? We bespreken 2 populaire opties:

 

OPTIE 1: bepleistering

Op zoek naar een betaalbare manier om gevelisolatie af te werken? Dan is een gevelbepleistering een prima keuze. Vooral crepi is goed geschikt om bovenop je isolatieplaten aan te brengen. Het is niet alleen een betaalbare methode, maar het is ook vochtwerend en verkrijgbaar in verschillende kleuren en met diverse korrelgroottes.

TIP: combineer gevelisolatie niet met donkergekleurde crepi. Die absorberen veel warmte, waardoor de crepi onder spanning komt te staan. Wil je wat meer informatie hierover? Dan kan je terecht bij een gevelwerker in de buurt.

 

OPTIE 2: gevelpanelen

Wil je graag een andere uitstraling van je woning? Kies dan voor gevelpanelen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze verschillende materialen en uitvoeringen. Enkele voorbeelden uit het totale aanbod:

 • Materialen: hou je van de karakteristieke, landelijke uitstraling van hout of houtcomposiet? Of is de strakke en industriële look van metaal meer jouw ding?
 • Uitvoering: vervolgens heb je ook nog de keuze uit verschillende uitvoeringen, vormen en formaten voor de isolerende gevelbekleding. Zo heb je ongetwijfeld al eens voorbeelden gezien van houten gevelbekleding als planchetten of rabatdelen.

 

Laat je gevel afwerken door een expert!

Wat is er mogelijk in jouw situatie en wat niet? Schakel voor de aanvang van het renovatieproject de hulp in van een gevelspecialist. Hij verzorgt niet alleen jouw gevelisolatie, maar zorgt ook voor een nette, correcte en kwalitatieve afwerking van je buitenmuren. Tijdens de kennismaking bespreken jullie alle mogelijkheden, valkuilen en kunnen jullie eerdere realisaties bekijken. Zo ben je zeker van een gevelrenovatie op maat.

Gevelspecialist nodig? Kom in contact met diverse experts in je regio en ontvang gratis advies en offertes op maat. Interesse? Start hier je aanvraag.

 


VRAAG 4: hoeveel kost isolatie met gevelbekleding?

Hoeveel kost het nu om je buitenmuur af te werken met isolerende gevelbekleding? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het type isolatie, de omvang van de werken, de benodigde hoeveelheid isolatiemateriaal en het type gevelafwerking. Een overzicht:

CategorieType gevelbekledingPrijs (excl. btw, incl. isolatie & plaatsing)
BepleisteringCrepi€ 100 à 140 per m²
GevelbekledingHout€ 120 à 250 per m²
Steenstrips€ 200 à 250 per m²
Metaal € 100 à 180 per m²
Kunststof€ 190 à 250 per m²
Houtcomposiet€ 150 à 185 per m²

LET OP: dit zijn richtprijzen. Wil je graag weten hoeveel je betaalt voor je isolerende gevelbekleding? Neem dan contact op met een gevelwerker. Hij adviseert je graag over alle mogelijkheden. Zo krijg jij snel een realistisch beeld van de prijzen voor jouw project. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Verlaag de kosten met subsidies en financiële voordelen!

Gevelrenovatie is niet goedkoop. Maar grondig isoleren is een maatregel die de overheid graag stimuleert. Daarom kan je hier in de meeste situaties een mooie subsidie voor krijgen. De belangrijkste vereiste is dat je samenwerkt met een vakspecialist. Die helpt je bovendien ook graag met je aanvraag! Kom in contact met experts in je buurt.

 

isolerende gevelbekleding

 


VRAAG 5: waarop letten bij het opbouwen van een isolerende gevel?

Staat een grondige gevelrenovatie al langer op je verlanglijstje? Dan zetten we voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje. Waar moet je op letten bij het isoleren en opnieuw bekleden van je gevel?

 • Huidige staat van de gevel: is je gevel nog in een goede staat? Of helemaal niet? In dit geval spreken we bv. over ernstige verontreiniging, schade en vochtproblemen. Voordat je isolatie kan plaatsen, is een professionele gevelreiniging of lokale herstelling misschien nodig.
 • Technische mogelijkheden woning: woon je in een beschermd monument? Heb je geen spouwmuur? Of is deze niet geschikt voor isolatie? Dan pas je je isolatiemethode hierop aan. Soms is gevelisolatie simpelweg onmogelijk. Kies dan voor spouwmuur- of binnenmuurisolatie.
 • Gewenste eindresultaat: ook het esthetische element speelt een rol. Hoe moet de gevel er uitzien? Hou je van een authentieke look? Dan kies je waarschijnlijk voor een bekleding van hout of houtcomposiet. Mag het wel wat origineler? Dan is metaal nog een optie.
 • Vergunning nodig of niet: soms is een vergunning nodig voor je gevelrenovatie. Dat is vaak het geval als je de uitstraling van je woning compleet wilt veranderen. Bij een zij- of achtergevel is dat meestal niet zo’n probleem. Wat wel en niet mag, is vooral afhankelijk van je gemeente. Ga dus het gesprek aan, of vraag advies aan een lokale expert!
 • Buitenschrijnwerk: het buitenschrijnwerk moet exact op je nieuwe gevelbekleding aansluiten. Dat geldt zowel voor je ramen en deuren, als voor de dakrand en andere in- of uitspringende bouwdelen. Daardoor is de kans op koudebruggen en condensvorming tussen de verschillende lagen kleiner.

TIP: een gevelrenovatie is een grote klus met veel aandachtspunten: van een grondige, voorbereidende inspectie van je gevel tot een correcte bescherming van je buitenschrijnwerk en beglazing tijdens de afwerking. Werk daarom altijd samen met een vakspecialist. Die is op de hoogte van alle valkuilen en aandachtspunten. Meer weten? Kom in contact met je gevelspecialist!

 


VRAAG 6: welke gevelbekleding en isolatie kies ik?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord, want elke situatie is anders. Wil je een weloverwogen keuze maken? Hou dan het volgende in je achterhoofd:

 • Technische factoren: bovenal hangt je keuze sterk af van de technische mogelijkheden van je woning. Heb je wel of geen spouw? Mag je het uitzicht van je gevel wijzigen? Is je gevelconstructie gevaarlijk aangetast of is je buitenschrijnwerk aan vervanging toe? Al deze vragen moet je beantwoorden voor een correcte en efficiënte uitvoering.
 • Financiële factoren: daarnaast is je budget belangrijk. Wil je een goedkope gevelafwerking die tegelijkertijd lang meegaat? Dan is crepi een logische keuze. Vergeet echter niet dat daar nog extra kostenposten bij kunnen komen die het prijskaartje van je gevelrenovatie verhogen. Denk aan vochtbestrijding, een gevelreiniging of -herstelling, het huren van een stelling, …
 • Individuele factoren: ten slotte zijn ook je persoonlijke wensen van belang. Wat vind je mooi? Is dat een strakke, stoere look met metalen panelen? Of hou je juist van de uitstraling van een authentieke sierpleister? De keuze is aan jou!

 

BELANGRIJK: een specialist helpt je op weg!

Een expert weet precies hoe hij je verder kan helpen. Heb je interesse in een houten gevelbekleding op isolatie? Of wil je graag professioneel advies voor je complete gevelrenovatie? Dan zit je hier goed!

TIP: we brengen je gratis in contact met meerdere experts actief in je regio. Zo vind je gegarandeerd de oplossing die bij jou past. Start je aanvraag hier!