Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kosten gevelisolatie per type afwerking

Via je gevel verlies je makkelijk 20% van alle warmte in huis. Is spouwmuurisolatie bij jou niet mogelijk of is je gevel aan een renovatie toe? Dan is gevelisolatie dus een erg goede investering. Daarbij isoleert een vakspecialist je gevel langs de buitenkant, gevolgd door een nieuwe afwerking. Het is vooral die nieuwe bekleding die de kosten van je gevelisolatie bepaalt. De prijs per afwerking ontdek je hier!

 

Wat is de kostprijs voor gevelisolatie per afwerking?

Laat je je gevel renoveren én langs buiten isoleren? Dan hangen de kosten onder meer af van het isolatiemateriaal, de dikte van de isolatielaag, de totale oppervlakte van je gevel, … Maar de belangrijkste factor is ongetwijfeld de gekozen afwerking van die gevelisolatie. Daardoor variëren de kosten van gevelisolatie tussen 80 à 250 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Maar wat zijn de kosten van gevelisolatie dan per afwerking? Een kort overzicht:

  1. Kosten gevelisolatie met crepi = € 100 à 130 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  2. Kosten gevelisolatie met steenstrips = € 200 à 250 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  3. Kosten gevelisolatie met hout = € 100 à 200 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
  4. Kosten gevelisolatie met gevelpanelen = 80 à 150 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

De totale kosten voor jouw gevelisolatie? Zo’n prijs per m² zegt namelijk nog niet zoveel. Gelukkig kan je snel totaalprijzen voor jouw gevelisolatie aanvragen bij meerdere gevel experts via onze offerteservice. Vergelijk nu meerdere prijzen voor jouw project!

 

1. Kosten gevelisolatie met crepi = € 100 à 130 per m²

prijs gevelisolatie crepi

Crepi biedt de beste prijs-kwaliteitsverhouding als afwerking van gevelisolatie. Zo’n sierpleister gaat namelijk lang mee en is vrij betaalbaar. In combinatie met gevelisolatie kiest een expert voor een siliconen crepi. Zo’n gevelpleister bestaat naast kalk en toeslagstoffen ook uit kunsthars. Daardoor is het een elastisch product met een minimale kans op scheurvorming. Daarnaast is synthetische crepi waterdicht en tegelijkertijd een ademende gevelbekleding. Zo kan vocht altijd ontsnappen en voorkom je problemen.

Je gevel isoleren en afwerken met crepi? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 


2. Kosten gevelisolatie met steenstrips = € 200 à 250 per m²

 

prijs gevelrenovatie steenstrips

Naast crepi kan je isolatieplaten van kunststof of minerale wol ook afwerken met steenstrips. Dat zijn dunne, gezaagde bakstenen die een gevelwerker rechtstreeks op de gevelisolatie verlijmt (zie foto). Ideaal als je een fan bent van die authentieke baksteen-look, maar ook steenstrips in natuursteen zijn een mogelijke optie. Verder zijn zulke steenstrips maar zo’n 2 cm dik. Je verliest dus geen ruimte aan de buitenkant van je woning en je hebt ook geen extra fundering nodig.

Je gevel isoleren en afwerken met steenstrips? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 


3. Kosten gevelisolatie met hout = € 100 à 200 per m²

prijs gevelisolatie hout

Zoek je iets goedkopers dan steenstrips? De kostprijs voor buitenmuurisolatie is iets lager als je kiest voor een houten gevelbekleding. De kosten hangen ook sterk af van de houtsoort: tropisch hardhout, Europees hardhout, thermisch behandeld hout (thermowood), … Het zijn allemaal soorten die geschikt zijn voor buiten. Een gevelwerker brengt het hout aan op een metalen of houten draagstructuur, en zorgt daarbij voor een luchtspouw die vocht efficiënt afvoert.

Je gevel isoleren en afwerken met hout? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 


4. Kosten gevelisolatie met gevelpanelen = € 80 à 150 per m²

prijs gevelisolatie panelen

Met gevelpanelen kan je veel kanten op. En dus is ook de buitengevelisolatie prijs gevarieerd, afhankelijk van het soort panelen dat je kiest. Ga je bv. voor smalle gevelstroken van PVC of composiet? Dan zullen de kosten voor gevelisolatie lager zijn dan wanneer je grote aluminium of zinken gevelpanelen laat plaatsen op je isolatieplaten. Veel hangt dus af van het materiaal, de uitvoering, … Ook hier werkt een vakman met een draagstructuur die de panelen droog en stabiel houdt.

Je gevel isoleren en afwerken met gevelpanelen? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 


Kosten voor alternatieven voor gevelisolatie

Natuurlijk is gevelisolatie niet de enige manier om je buitenmuren te isoleren. Naast deze methode kan je ook je spouwmuren laten isoleren of je buitenmuren laten isoleren aan de binnenkant. Wat is nu de meest geschikte werkwijze per situatie? En hoe zit het met de prijs voor deze alternatieven voor gevelisolatie? We bespreken het hier!

 

1. Prijs spouwmuurisolatie = 15 à 30 euro per m²

Is je gevel nog in een goede staat en heb je dus geen gevelrenovatie op de planning staan? Dan is het slimmer én goedkoper om je spouwmuur te laten isoleren. Door de lagere prijs van 15 à 30 euro per vierkante meter verdien je zo’n investering gemiddeld al binnen 3 à 5 jaar terug. Dit komt vooral door de lage materiaal- en arbeidskosten. Een isolatiespecialist boort dan gaten in je voegen en blaast de isolatie zo in de spouw tussen je buiten- en binnenmuur. Meestal zijn deze werken afgerond binnen 1 dag.

Je spouwmuren laten isoleren door een expert? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 

2. Prijs gevelisolatie langs binnen = 45 à 80 euro per m²

Is spouwmuurisolatie niet mogelijk (bv. vanwege een te dunne spouw of te veel cementresten)? En staat een gevelrenovatie niet op het prioriteitenlijstje? Dan blijft er nog een laatste vorm van muurisolatie over: je buitenmuren langs binnen laten isoleren. Een isolatiespecialist kan dan voorzetwanden opvullen met isolatie, maar ook gipsplaten met een isolatielaag zijn mogelijk. Hou er wel rekening mee dat je bij deze werkwijze ruimte verliest in huis. De werkzaamheden zijn ook ingrijpend en vinden allemaal binnen plaats.

Je binnenmuren laten isoleren door een expert? Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw project!

 

TIP: beperk de kosten voor gevelisolatie met subsidies!

Laat je je buitenmuren isoleren? Dan kom je sowieso in aanmerking voor de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Daarnaast zijn er ook nog andere financiële voordelen zoals de Energiebespaarlening, het verlaagde btw-tarief van 9% voor woningen ouder dan 2 jaar (enkel voor de arbeidskosten), …

Benieuwd naar hoeveel jij bespaart op de prijs voor jouw gevelisolatie? Een erkende vakspecialist in je buurt rekent het graag allemaal voor je uit. Bovendien bezorgt zo’n gevelwerker je ook alle benodigde documenten voor een snelle en correcte aanvraag. Ontvang gratis advies voor jouw project!