Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen is noodzakelijk om het voegwerk van je gevel duurzaam te herstellen. Kapotte voegen kunnen namelijk vochtproblemen veroorzaken en zorgen ook voor een bouwvallige indruk. Info over de werkwijze, aandachtspunten en gemiddelde prijzen vind je terug in dit artikel.

 

 

Waarom voegen verwijderen?

Het verwijderen en vernieuwen van voegwerk wordt vaak toegepast bij oude en verduurde gevels. Indien je kapotte voegen niet laat herstellen, zal de buitenmuur last krijgen van vocht en vorst. Het slijpen zelf is noodzakelijk zodat de nieuwe voegen voldoende ruimte hebben om zich te hechten. Het uitslijpen gebeurt dan ook tot aan de gezonde metselspecie. Indien men de voegen onvoldoende uitslijpt zal het voegwerk er snel weer uitvallen. Contacteer daarom snel een vakman om deze klus te klaren. Dit kan vrijblijvend via de offertepagina.

 

Voegen uitslijpen

 

Prijs voegen uitslijpen

Voegen uitslijpen is precisiewerk dat je best laat uitvoeren door bedrijven die gespecialiseerd zijn in gevelrenovatie. Het uitslijpen van voegen kost gemiddeld tussen de 25 à 50 euro per vierkante meter. Prijzen zijn afhankelijk van de oppervlakte, sterke van het voegwerk en de bereikbaarheid van de gevel.

Om zeker te zijn van een perfecte afwerking en een goede service doe je er goed aan verschillende offertes aan te vragen. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken maar ook realisaties en werkwijzen. Online prijzen aanvragen bij onze erkende vakmannen kan nu ook via onze offertepagina: Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan bij vakmannen uit uw regio.

 

Gevelwerken combineren

Het uitslijpen van voegen is meteen ook het ideale moment om je bakstenen te laten reinigen of spouwmuurisolatie toe te passen. Eens de voegwerken achter de rug zijn kan de gevel ook beschermd worden door deze te impregneren met een transparante coating die vocht en vuil afstoot.

 

 

voegen uitslijpen bij oude gevel

 

Esthetische voordelen

Naast het praktische nut, zijn er ook nog een aantal esthetische voordelen. Je gevel ziet er weer als nieuw uit wat de verkoopwaarde vast ten goede komt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een hedendaags voegkleur zodat je gevel een complete make-over krijgt.

 

Verschil tussen uithakken en uitslijpen

Voegen verwijderen kan met behulp van twee methodes: uithakken of uitslijpen. Uitslijpen duurt langer en is duurder dan uithakken. Het is vooral geschikt voor harde of smalle voegen. Het geeft een preciezer en mooier resultaat dan hakken. Uithakken is goedkoper en geeft minder stof, maar is minder mooi. Renovatiegevel.be raadt uitslijpen aan boven uithakken.

 

 

Offertes voor voegwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde voeger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde voegers