Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevel voegen: methoden & prijzen

Om je huis goed tot zijn recht te laten komen, laat je eens in de zoveel tijd je gevel voegen. Je buitenmuur bestaat namelijk voor een groot deel uit voegwerk. Je gevel voegen doe je echter niet alleen voor de uitstraling van je woning. Naast dit esthetische aspect is het ook een belangrijke beschermlaag van je huis. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gevel? Je leest er hier meer over!

Ga snel naar:
Prijs voegwerken
Voegen van gevel: werkwijze
Belangrijke aandachtspunten
Zelf gevel voegen of gevelwerker inschakelen?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom is je gevel voegen zo belangrijk?

Heb jij een bakstenen gevel? Dan is het voegwerk erg belangrijk. Optimaal je gevel laten voegen heeft een dubbele functie:

 • Bescherming van de gevel: voegwerk beschermt je huis tegen vocht en vuil. Zo blijft je spouw in een goede staat, vermijd je doorslaand vocht, blijft je metselwerk stabiel, …
 • Uitstraling van de woning: een verwaarloosde, beschadigde of verweerde gevel maakt zeker geen goede indruk. Door je gevel te hervoegen ziet je huis er weer als nieuw uit. Je buitenmuren zijn tenslotte hét visitekaartje van je woning.

Wil je jouw gevel (her)voegen? Via onze offertedienst kan je vrijblijvend prijzen aanvragen bij experts op gebied van gevelwerken. Ontvang hier jouw offertes.

voegwerken gevel

 

Prijs voegwerken

De gemiddelde prijs om je buitenmuren te voegen, hangt af van de staat van de gevel en de gekozen voegsoort. Een kort overzicht met richtprijzen:

 • Prijs gevel voegen: € 10 à 16 per m² (incl. btw)
 • Prijs voegen verwijderen: € 35 à 50 per m² (incl. btw)

Een exacte prijs voor het voegen van jouw gevel? Vraag dan snel en vrijblijvend prijzen aan bij verschillende vakbedrijven. Start je aanvraag hier!

 

Voegen van gevel: werkwijze

Of je nu jouw nieuwe gevel wil voegen, of het tijd is voor een gevelrenovatie… Je kan je buitenmuren snel en in een paar stappen laten voegen. Een gevelspecialist gaat als volgt te werk:

 

 1. Gevel voorbereiden

  Is jouw gevel ooit al gevoegd, maar wil je een gevelrenovatie? Oude voegen verwijderen kan door middel van uithakken of uitslijpen. De vakspecialist verwijdert daarna het resterende vuil met een harde borstel en bevochtigt de muur voor een betere hechting. De buitenmuur is dan klaar voor het voegwerk.

 2. Voegmortel maken

  Om de gevel te kunnen voegen, heb je voegsel nodig. De vakexpert mengt de voegmortel met de nodige hoeveelheid water. Als de mix goed kneedbaar en vochtig is, kan de expert aan de slag.

 3. Muren voegen

  De gevelwerker begint met het vullen van de horizontale voegen. Met een voegbord en voegijzer duwt de gevelspecialist de mortel in deze voegen. Hierna kan hij de verticale voegen of stootvoegen vullen. Met een strijkbeweging werkt hij deze netjes af voor een mooi en strak eindresultaat.

 4. Buitenmuur afwerken

  Als de voegmortel voldoende is ingetrokken, borstelt de specialist met een zachte borstel de gevoegde muur. Ten slotte benevelt de gevelspecialist de buitenmuur met water voor een perfect eindresultaat.

 

gevelreiniging buitenmuur

 

Belangrijke aandachtspunten

Net als bij elke andere verbouwing zijn er bij voegwerken een paar dingen waaraan je moet denken. Om je gevel te (her)voegen, hou je deze aandachtspunten in het achterhoofd:

 

 • Soorten voegen: er zijn in totaal zo’n 12 soorten. Van een gladde, platvolle voeg tot een gladde of geborstelde voeg, er is voor elke situatie een ideale afwerking. Elke soort heeft een ander effect op de uitstraling van je woning.
 • Levensduur: komen de voegen in je gevel los en zijn ze toe aan vervanging? Dat kan, want de gemiddelde levensduur van voegwerk is 20 à 30 jaar. Je kan bovendien je voegen laten impregneren door een specialist om een extra beschermingslaag te creëren.
 • Temperatuur: de voegmortel hardt het beste uit bij een minimale temperatuur van 5 °C. Bij temperaturen boven 30 °C stel je het beter ook uit. Als je toch je muren laat voegen bij dit soort weersomstandigheden, kan dit voor hechtingsproblemen zorgen tijdens het verharden.
 • Voegmortel: de juiste mortel is van groot belang voor je gevel. Je maakt samen met de vakspecialist een keuze op gebied van de gewenste elasticiteit, dampopenheid en compatibiliteit met de rest van de muur. De samenstelling van de voegmortel beïnvloedt ook de kleur van de voegen.
 • Nieuwe gevel of bestaande gevel: een nieuwe gevel laat je het beste zo snel mogelijk voegen. Is het voegwerk nog maar 10 jaar oud en wil je jouw gevel verbeteren? Een gevelwerker voert een grondige  inspectie uit en bekijkt wat precies nodig is. Je kan altijd jouw gevel laten reinigen of impregneren!

 

 

 

Zelf gevel voegen of gevelwerker inschakelen?

Werk je zelf vaak aan je huis en heb je na dit artikel genoeg informatie om jouw gevel te voegen? Je kan zeker zelf aan de slag met het stappenplan en de juiste benodigdheden. Om het je makkelijker te maken, kies je voor kant-en-klare voegmortel en volg je de aanwijzingen op de verpakking.

Wil je 100% zeker zijn van een correcte aanpak? Laat je dan adviseren door een bedrijf en schakel een betrouwbare gevelwerker in. Zo bespaar je tijd en moeite en ben je ook zeker van de volgende zaken:

 • Grondige inspectie: een gevelwerker werkt met het beste materiaal voor elke gevel. Zo controleert hij de waterdichtheid van de gevel of de mogelijkheid voor spouwisolatie voor je huis. Het is dus handig om iemand met de nodige kennis in te schakelen.
 • Advies op maat: ben je nog niet zeker over de kleur en de soort voeg? Een specialist helpt je graag. Zo’n gevelwerker ondersteunt je tijdens het hele proces.
 • Correcte en snelle voegwerken: als je een specialist vraagt voor de klus, bespaar je veel tijd en ben je zeker van de kwaliteit.

 

 

Neem gratis contact op met meerdere vakbedrijven!

Verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de voegwerken en kies voor een professionele gevelwerker. Ook is het verstandig om de prijzen van verschillende aannemers te vergelijken. Zo maak je altijd de beste keuze voor jouw woning!

Benieuwd naar de prijzen en adviezen? Start je aanvraag via het offerteformulier:

 

 

Offertes voor voegwerken ontvangen

Kies voor een gespecialiseerde voeger en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde voegers