Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelrenovatie voor en na

Of je je gevel nu laat schilderen, bepleisteren of gewoon reinigen, het effect van een gevelrenovatie is immens. In dit artikel leveren we het bewijs met enkele sprekende, inspirerende voorbeelden van voor en na een gevelrenovatie. Die brengen je ongetwijfeld op ideeën voor je eigen buitenmuur.

 

1. Voor en na: gevel schilderen

gevel schilderen voor en na

Ziet je buitenmuur er vuil en verweerd uit? Door je gevel te schilderen, kan je snel en eenvoudig kleurverschillen, oneffenheden, … wegwerken. Zoals je op bovenstaand voorbeeld ziet, vormt zo’n likje verf een wereld van verschil. Een buitenschilder kiest altijd voor verf die voldoende dampopen is. Zo kan vocht dat in de buitenmuur zit toch nog ontsnappen en vermijd je vochtproblemen. Naast een nieuwe uitstraling bescherm je je buitenmuur op die manier ook voor lange tijd tegen felle regen, wind en vorst.

Prijs gevel schilderen: € 30 à 45 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

 

 

2. Voor en na: gevel reinigen

gevel reinigen voor en na

Is de vervuiling niet te diep in je buitenmuur getrokken? Dan kan je ook een optimaal resultaat bereiken door je gevel te reinigen, zoals blijkt op de bovenstaande foto. Welke reinigingstechniek het meest geschikt is? Dat hangt af van het type vervuiling en de ondergrond. Je laat je gevel best analyseren door 2 à 3 gevelspecialisten. Zo ben je zeker van de juiste methode én de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Prijs gevel reinigen: € 5 à 20 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

 

 

3. Voor en na: gevel bepleisteren (in combinatie met aanbouw)

gevel bepleisteren voor en na

Wil je je beschadigde gevel betaalbaar en efficiënt renoveren? Dan is je gevel bepleisteren een ideale keuze. Bovendien kan je een gevelpleister vlot combineren met gevelisolatie. Op de bovenstaande foto gaat het om een sobere, lichtgrijze crepi met een fijne korrel. De aanbouw met veel glas creëert een groter ruimtegevoel en veel natuurlijke lichtinval.

Prijs gevel bepleisteren: € 40 à 140 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

 

 

4. Voor en na: gevel zandstralen en hervoegen

gevel zandstralen voor en na

Gaat het om hardnekkige vervuiling op je bakstenen buitenmuur? Dan is je gevel zandstralen een geschikte reinigingsmethode. Daarbij spuit een gevelwerker een straalmiddel onder hoge druk op je gevel. Als je voegen beschadigd zijn, zal de vakman eerst je voegen uitslijpen. Na het zandstralen voegt hij je gevel dan opnieuw. Zijn je voegen nog in goede staat? Dan kan zandstralen op zich al volstaan voor een kraaknette gevel die er weer zo goed als nieuw uitziet.

Prijs gevel zandstralen: € 12 à 15 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
Prijs voegen uitslijpen: € 35 à 50 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
Prijs gevel voegen: € 8 à 16 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

 

 

5. Voor en na: gevel bekleden met hout en crepi

gevelbekleding voor en na

Wil je jouw oude, beschadigde gevel laten renoveren? Dan kan je zoals op bovenstaand voorbeeld ook verschillende gevelbekledingen combineren. Hier koos de eigenaar voor een fraai contrast tussen de strakke look van crepi en de warme, natuurlijke uitstraling van houten gevelbekleding. Je kan dus naar eigen wens verschillende materialen en stijlen aan elkaar koppelen.

Prijs houten gevelbekleding: € 100 à 200 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)
Prijs crepi gevel: € 40 à 140 per m² (incl. btw, materiaal en arbeidskosten)

 

 

Contacteer professionele gevelwerkers actief in je buurt

Volstaat een grondige reiniging om je gevel weer te laten stralen? Geef je jouw buitenmuur liever een nieuw kleurtje? Of wil je jouw beschadigde gevel afwerken met een nieuwe gevelbekleding? Een professionele gevelwerker geeft je advies op maat van jouw situatie en wensen. En dat is niet alles… Hij renoveert je gevel ook efficiënt en volgens de regels van de kunst met hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een kwalitatief en mooi resultaat.

TIP: wil je vlot en makkelijk prijzen, voorstellen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij verschillende gevelwerkers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.