Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gevelreiniging voor en na: 4 voorbeelden

Heeft je gevel een grondige make-over nodig? Laat dan je gevel eerst reinigen voor je verder gaat. Misschien is een gevelreiniging zelfs wel het enige wat je nodig hebt voor een opgefriste uitstraling. Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het gemiddeld? In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over gevelreiniging; voor én na.

Ga snel naar:
4 methoden bij gevelreiniging: voor en na
Gemiddelde prijs gevelreiniging
Gevelreiniging voor en na: werkwijze
Waarom een gevelspecialist inschakelen?
Vraag nu vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom is gevelreiniging zo belangrijk?

Zit de gevel van je woning onder het mos? Heb je zwarte aanslag gevonden onder je dakranden? Of ziet je crepi gevel er wat grauw uit? Kies dan voor gevelreiniging! Zo profiteer je van…

 • Langere levensduur gevelbekleding: in bepaalde situaties is een grondige reiniging cruciaal om problemen zoals doorslaand vocht te voorkomen. Laat je bv. mos niet verwijderen? Dan beschadigen de wortels uiteindelijk je gevel en kan water makkelijker naar binnen sijpelen. Tijdens de inspectie voor de reiniging komen vaak ook nog andere problemen aan het licht.
 • Prachtige uitstraling van de gevel: een schone gevel is echt van toegevoegde waarde voor je woning. Met de juiste reinigingsmethode ziet je gevel er snel weer verzorgd uit. Bovendien herstel je het oorspronkelijke karakter van je gevel. Wil je dit hierna zo lang mogelijk behouden? Laat de gevel na de reiniging dan ook nog impregneren!

Wil je een gevelreiniging laten uitvoeren? Dan zit je hier goed. Vergelijk de prijzen van meerdere gevelspecialisten actief in je regio via ons aanvraagformulier.

reiniging voor en na

 

4 methoden bij gevelreiniging: voor en na

Hoe kan je nu je gevel reinigen? Hoe gaat een gevelspecialist te werk? En wat zijn de kosten? Hieronder vind je enkele voor en na foto’s van gevelreiniging:

 

METHODE 1: stoomreinigen

Je gevel reinigen met stoom gebeurt met een aangepast toestel en een reinigingsmiddel zonder chemicaliën. Door de hoge temperatuur (120 à 160 graden) komt het vuil langzaam los van de buitenmuur. De gebruikte stoom is ook verzadigd, waardoor het snel condenseert en vuil van je gevel zal verwijderen. Achteraf spoelt een expert nog eens na met water.

Wanneer is dit een goed idee? Bij milde vervuiling die niet te hard is aangehecht. Daarnaast moet de gevelbekleding nog in een goede staat zijn.

Hoeveel kost het? gem. € 5 à 10 per m² (excl. btw). Ontvang meerdere offertes.

 

vochtstralen voor vochtstralen gevel na

 

 

METHODE 2: vocht- en nevelstralen

Bij vochtstralen spuit een vakspecialist het middel onder hoge druk tegen de gevel. Hierdoor pak je hardnekkige vervuiling snel én efficiënt aan. Echter zijn niet alle ondergronden geschikt voor deze methode. Als de muren bv. te broos zijn, kunnen ze hierdoor beschadigd raken. Vooral bakstenen zijn geschikt om te vochtstralen. Uit voorzorg zal een vakspecialist wel altijd de staat van de gevel beoordelen.

En is vochtstralen te hardhandig voor de ondergrond? Dan kiest een expert voor nevelstralen, een zachtere techniek geschikt voor alle mogelijke ondergronden.

Wanneer is dit een goed idee? Bij hardnekkige vervuiling zoals graffiti, roetaanslag en verouderde verflagen op elkaar kan je moeilijk verwijderen zonder een agressieve reinigingsmethode als vochtstralen of een chemische reiniging. Bij poreus metselwerk of natuursteen is nevelstralen een beter alternatief.

Hoeveel kost het? gem. € 15 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang meerdere offertes.

 

stoomreinigen gevel voor stoomreinigen gevel na

 

 

METHODE 3: zandstralen

Ziet je bakstenen gevel er verouderd uit? Dan geef je deze snel een make-over door te zandstralen. Dit is een ‘harde’ reinigingstechniek waarbij een expert een straalmiddel met zandkorrels onder hoge druk tegen de gevel spuit. Afhankelijk van de ondergrond en het gewenste eindresultaat moet een vakspecialist bij deze techniek nog wel rekening houden met de grootte, de vorm en de hardheid van de korrel.

Wanneer is dit een goed idee? Vooral bij hardnekkig vuil is zandstralen een efficiënte methode. Onder voorwaarde dat de ondergrond uit hard materiaal bestaat en de gevel nog in een goede staat verkeert.

Hoeveel kost het? Gem. € 10 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang meerdere offertes.

 

zandstralen voor en na

 

 

METHODE 4: chemisch reinigen

Bij deze reinigingsmethode voegt de specialist een chemisch of biologisch product toe aan het straalmiddel. Welk product dit is, bepaalt hij op basis van de ondergrond en het type vervuiling. Vervolgens brengt hij dit middel aan met een borstel of een vernevelaar. Het middel moet dan even intrekken en weekt zo de vervuiling langzaam los. Achteraf verwijdert de expert alles met stoom of water.

Wanneer is dit een goed idee? Chemisch reinigen kan altijd, zolang het middel is afgestemd op het type vervuiling. Zo zijn basische reinigingsmiddelen geschikt voor niet-poreuze ondergronden en zure reinigingsmiddelen voor sterke vervuiling.

Hoeveel kost het? Gem. € 15 à 20 per m² (excl. btw). Ontvang meerdere offertes.

 

chemisch reinigen gevel voor

 

 

Wat is de beste reinigingsmethode voor mijn gevel?

Voor de methode zijn er 2 factoren van belang: de ondergrond en de aard van de vervuiling. Zo kan je hardnekkig vuil niet verwijderen met nevelstralen, en is een geglazuurde gevel te broos om te zandstralen. Benieuwd naar hoe jij te werk moet gaan? Neem dan contact op met een gevelspecialist in je buurt. Start hier je aanvraag.

 

Gemiddelde prijs gevelreiniging

Wat kost gevelreiniging precies? Gemiddeld betaal je tussen de € 5 à 22 per m² (excl. btw) voor een complete schoonmaakbeurt. De exacte prijs is afhankelijk van de omvang van de klus, de gehanteerde methode en het reinigingsmiddel, de bereikbaarheid van de gevel, … Ga uit van de volgende richtprijzen:

Type gevelreinigingPrijs per m² (excl. btw)
Stoomreinigen€ 5 à 10
Vochtstralen€ 12 à 22
Nevelstralen€ 15 à 20
Zandstralen€ 10 à 20
Chemisch reinigen€ 15 à 20

BELANGRIJK: wil je graag een exacte prijs voor jouw gevelreiniging? Neem dan contact op met meerdere experts actief in je buurt en ontvang offertes op maat. Begin nu met vergelijken!

 

Gevelreiniging voor en na: werkwijze

Wat moet er worden gedaan vóór de gevelreiniging? En wat mag je verwachten na de gevelreiniging? Hieronder zetten we het hele reinigingsproces voor je op een rijtje:

gevelreiniger voor en na

 

 1. Inspectie gevel

  Je specialist inspecteert de gevel om de ideale methode te bepalen. Eerst is dat visueel: met het blote oog bekijkt je expert de staat van de gevel. Zijn er grote barsten of scheuren zichtbaar? En hoe zit het met het metselwerk? Indien nodig gebruikt hij andere methoden om verborgen problemen op te sporen.

 2. Voorbereiding gevel

  Heeft de vakman enkele beschadigingen gevonden, die tijdens de reiniging voor problemen kunnen zorgen? Dan lost hij deze eerst op. De werkzaamheden variëren, van het herstellen van beschadigd voegwerk tot het aanpakken van vochtproblemen.

 3. Gevelreiniging uitvoeren

  Nu is het tijd voor de gevelreiniging zelf. Een expert bereidt daarvoor alle nodige materialen en producten voor. Voor de meeste reinigingsmethoden zijn een degelijke stellage en aangepaste veiligheidsmaterialen een absolute must.

 4. Gevel afwerken

  Na een grondige reiniging is je gevel helemaal klaar. Ten slotte kan je ervoor kiezen om je gevel extra te beschermen met een transparant impregneermiddel. Zo zijn je buitenmuren optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

 

LET OP: gevelreiniging is echt specialistenwerk. Neem dus zeker contact op met een ervaren expert. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vind een geschikte expert voor jouw project.

 

Waarom een gevelspecialist inschakelen?

Zelf je gevel schoonmaken, raden we af. Niet alleen beschikt een particulier niet over de noodzakelijke materialen en producten, maar gevelwerken vergen ook de nodige veiligheidsvoorschriften. Schakel daarom altijd een expert in. Zo ben je zeker van…

 

 • Voorafgaande inspectie: bij de werkwijze van een gevelreiniging wezen we al op het belang van een grondige inspectie. Daarom komt een expert altijd eerst langs om de staat van je buitenmuren te checken.
 • Oplossing op maat: op basis van de eerdere inspectie stelt hij de meest geschikte reinigingsmethode voor jouw buitenmuren voor. Neem zeker de tijd om naar zijn adviezen te luisteren en eventuele alternatieven te bespreken.
 • Professionele materialen: een expert beschikt over alle materialen om de reiniging van je gevel tot een goed einde te brengen: van aangepaste kleding en vernevelaars tot kwalitatieve reinigingsmiddelen. Hij weet precies wat werkt.

Besparen op je gevelreiniging? Vergelijk experts! Vul daarvoor het onderstaande formulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met meerdere specialisten actief in je buurt. Vergelijk echter niet alleen prijzen, maar ook adviezen, uitvoertermijnen, materialen, … en maak zo de beste keuze!